Build Your Own Solar Power

Als je op zoek bent naar een manier om je eigen zonne-energie te maken, dan zou je moeten overwegen om een ​​zonnepaneel te maken dat je eigen stroom produceert. Hoewel er veel verschillende zonne-energiesystemen zijn die kunnen worden gebruikt om uw huis van stroom te voorzien, zijn ze niet allemaal geschikt voor uw behoeften.

De meeste zonnepanelen zijn tegenwoordig gemaakt van kristallijne siliciumcellen, die meestal ongeveer vijftien centimeter breed zijn. Wanneer de zon deze cellen verlicht, beginnen de elektronen erin te stromen. Deze elektronenstroom, die ook een elektrische lading is, is een potentiële elektrische stroom.

Een enkel groot zonne-energiesysteem, zoals het type dat wordt gebruikt op zonnestroomsystemen op daken, zal zestig kristallijne siliciumcellen hebben. De cellen moeten op een bepaalde manier worden gerangschikt, zodat de energie van de zon direct kan worden overgedragen op de omvormer en de batterijen.

Als u uw eigen zonne-energiesysteem bouwt, moet u mogelijk een professional inhuren om de klus te klaren. Dit is niet iets dat je zelf kunt doen, tenzij je heel goed gereedschap hebt en weet hoe je met elektriciteit moet werken. U vindt alle informatie die u nodig heeft bij uw plaatselijke ijzerhandel en in boeken die specifiek over zonne-energie gaan.

Er zijn twee hoofdtypen zonne-energiesystemen: actief en passief. In een actief zonne-energiesysteem wordt een ventilator gebruikt om de opgeladen zonne-energie in de cellen te persen. In een passief zonne-energiesysteem moet je constant de zonne-energie opvangen die de cellen raakt.

Zowel actieve als passieve zonne-energiesystemen worden steeds populairder, omdat ze voldoende stroom kunnen produceren voor bijna elk huishouden, afhankelijk van waar het is geïnstalleerd. Het zou duizenden dollars kosten om een ​​groot paneel op het dak van een huis te kopen en te installeren, maar een klein paneel op je terras of balkon kan genoeg elektriciteit opwekken voor meerdere kleine apparaten.

Actieve zonne-energiesystemen zijn over het algemeen duurder dan passieve, omdat ze regelmatig moeten worden onderhouden en goed geïsoleerd moeten worden. Ze zijn echter ook veel gemakkelijker te installeren en het resultaat is een stroomsysteem dat voldoende stroom kan produceren om meerdere apparaten te laten werken. Dit zijn ook betere keuzes voor mensen die in winderige gebieden wonen, omdat ze geen enorme zonnecollector op het dak nodig hebben.

Als u uw eigen zonne-energiesysteem bouwt, bespaart u geld, aangezien u niet hoeft te betalen voor de aanloopkosten van het zonnepaneel dat u heeft gekocht. en de draden, die dan verkocht moeten worden aan een elektricien.

Als je je zonnestroomsysteem kunt combineren met wat passieve zonne-energie van de zon, krijg je een stroomsysteem dat meerdere apparaten tegelijk van stroom kan voorzien. De zonne-energie kan zelfs bij slecht weer uw huis van stroom voorzien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *