Build Your Own Solar

Is het echt mogelijk om je eigen zonnepaneel te bouwen? Het simpele antwoord is ja! Bij het opvolgen van professionele instructies, mislukken sommige zelfgemaakte zonne-energiesystemen wanneer ze alleen werken, omdat water of hoge warmte-vonken de panelen zullen binnendringen. Maar als je bereid bent om wat moeite te doen, probeer dan een klein zonnepaneel te bouwen als leerervaring terwijl je de nieuwe technologie leert.

Om je eigen zonnepaneel te bouwen heb je geen speciaal gereedschap nodig, al volstaat een boormachine, schroevendraaiers en een tang. Meet eerst het gebied dat u als zonnecellen wilt gebruiken. In de meeste gevallen is een vierkante plaat multiplex geschikt. De andere benodigde materialen zijn onder meer een stuk multiplex, glas en een heldere acrylbekleding. Glas maakt het gemakkelijker om erdoorheen te kijken, maar is niet nodig voor het doel.

Bereid eerst het triplex voor door een strook triplex over het oppervlak van de zonnecel te lijmen. Hierdoor kan er lucht rond de zonnecellen stromen. Snijd vervolgens een groot vierkant uit glas. Gebruik je glas als richtlijn en snijd het doormidden. Hierdoor kunnen de cellen vlak tegen het glas zitten. Plaats dit vierkant vervolgens plat op het triplex. Gebruik het glas als leidraad om de zonnecellen op het triplex te leggen.

De tweede stap bij het leggen van de zonnecel is het boren van een gat in de zijkant van het paneel. U kunt hiervoor een boor gebruiken die groter is dan de zonnecel. De boor moet dieper worden geboord dan het triplex, zodat de cellen geen lucht lekken.

Boor ten slotte de zonnecel rechtstreeks door het triplex. Hierdoor kunnen de cellen vrij bewegen. Zorg ervoor dat u de cellen niet te diep snijdt; anders kunnen ze buigen.

Nu kunt u uw zonnepaneel testen en kijken of het goed werkt. Als u geen gezoem of gezoem hoort, zijn de cellen correct geïnstalleerd en bent u klaar om naar de moeilijkere delen van het project te gaan.

Om het montagesysteem te bouwen, bevestigt u een hoek van de zonnecellen aan het triplex met glastape en plaatst u vervolgens nog twee cellen over de panelen. Zorg ervoor dat de hoeken op de juiste afstand van elkaar staan, zodat de zonnecellen niet met elkaar in botsing komen.

De zonnecellen worden boven de zonnecellen gemonteerd met behulp van plexiglas of een soortgelijk apparaat. Schroef de cellen op hun plaats en zet het plexiglas vast. Je kunt ze ook op hun plaats lijmen. Nu kunt u de schroeven aan de montagebeugels bevestigen, zorg ervoor dat ze niet onder het plexiglas uit steken. U kunt desgewenst ook in de zijkanten van de montagebeugels schroeven.

Ten slotte moet u de verbindingsdraden voor de zonnepaneelmontage solderen. Volg de instructies in de instructiehandleiding en zorg ervoor dat er geen openingen tussen de aansluitingen ontstaan. De bedrading moet naar het paneel lopen, maar er kunnen ook wat draden over de vloer lopen. Verbind deze draad met de celsamenstelling en laat hem langs een spoor lopen totdat de bedrading vastzit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *