Solar and Battery System

Een zonne- en batterijsysteem voor thuis om het beste van twee werelden te combineren: de zonne-energie die wordt opgevangen door fotovoltaïsche panelen en de mogelijkheid om elektriciteit op te slaan voor later gebruik. Zonnecellen zetten de zonnestralen om in elektriciteit die vervolgens wordt opgeslagen in batterijen voor later gebruik.

In de meeste huizen worden thuissystemen op zonne-energie niet veel gebruikt, vooral in koudere klimaten waar verwarming en airconditioning meer kosten om te gebruiken. De meeste zonne-energie die door de typische huiseigenaar wordt gebruikt, wordt opgevangen door zonnecollectoren en omgezet in elektriciteit die wordt gebruikt voor apparaten, lampen, verwarmingstoestellen enzovoort. De hoeveelheid elektriciteit die door de zonnepanelen wordt opgewekt, is recht evenredig met de hoeveelheid zonlicht die de zonnecollector gedurende de dag ontvangt. Zonnepanelen kunnen de waarde van een zonnestelsel drastisch verhogen, vooral voor veerkracht tegen bewolkte dagen of zelfs dagen met netstoringen.

Zonnesystemen voor thuis zijn al jaren beschikbaar, maar zijn pas sinds kort zeer betaalbaar voor huiseigenaren. Ze zijn ook gemakkelijker te installeren dan veel andere vormen van elektriciteitsopwekking in huis. Vroeger waren zonnestelsels voor thuis onbetaalbaar en de apparatuur die nodig was om ze te laten werken, was groot en zwaar. Tegenwoordig zijn ze veel lichter en minder zwaar, waardoor de installatie gemakkelijk is voor huiseigenaren met beperkte doe-het-zelfvaardigheden. Als gevolg hiervan kiezen meer huiseigenaren voor zonnestelsels boven oudere vormen van alternatieve energieopwekking.

Voor de meeste huiseigenaren is het installatieproces vrij eenvoudig en goedkoop. Sommige mensen hebben misschien een professional nodig om het systeem te installeren, maar dit kost meer geld dan het systeem van de plank kopen. Met een beetje DIY-knowhow kan de installatie door een beginnende huiseigenaar in slechts twee uur worden gedaan. Het moeilijkste deel van het systeem is het installeren van het eigenlijke fotovoltaïsche paneel. Het kan lastig zijn om het paneel perfect uit te lijnen, vooral als er een schaduw in de kamer is die de zonnestralen ontvangt.

Zonnestelsels voor thuis zijn niet alleen handig; ze kunnen u ook helpen uw energierekening met wel 40% te verlagen. De meeste systemen gebruiken zonnepanelen om zonne-energie op te wekken en deze op te slaan in batterijen, die kunnen worden omgezet in elektriciteit en opgeslagen in een apart opslagapparaat dat is aangesloten op het elektriciteitssysteem van uw huis. {als het elektriciteitsnet uitvalt. Als het zonnestelsel correct is ingesteld, zal dit geen groot verschil veroorzaken in de hoeveelheid stroom die uw huis nodig heeft, hoewel een systeem dat is gebouwd voor gebruik tijdens een stroomstoring in ieder geval de tijd die nodig is om door te werken moet verlengen. een paar uur.

Een zonne- en batterijsysteem kan u helpen uw maandelijkse energierekeningen te verlagen en het milieu te sparen. Door uw geld in zonnepanelen en batterijen te steken in plaats van in het reguliere nutsbedrijf, helpt u de planeet door uw ecologische voetafdruk te verkleinen en tegelijkertijd wat geld te besparen op de lange termijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *